Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και ιδιωτών από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Θα ήθελα να ενημερώσω τους ενδιαφερομένους ότι η Κυβέρνηση προχωρά στη λήψη νέων μέτρων στο πλαίσιο της στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των ιδιωτών που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Περισσότερα...

Ομιλία στη Βουλή υπέρ νομοσχεδίου αναβάθμισης της εκπαίδευσης

Kατά τη ομιλία μου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» ανέφερα ότι οι καινοτόμες προτάσεις του εν λόγω νομοσχεδίου αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό της Παιδείας στο σύνολό της, ώστε η εκπαίδευση αλλά και οι εκπαιδευτικοί μας να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των νέων και να υπηρετούν τις δικαιολογημένες απαιτήσεις της κοινωνίας για ένα καλύτερο σχολείο με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

Πρώτος πυλώνας του νομοσχεδίου είναι η ενίσχυση της αυτονομίας των σχολικών μονάδων, που θα επιτευχθεί μέσω διαφόρων διαδικασιών και μεθόδων με χαρακτηριστικότερη αυτή της  ελεύθερης επιλογής βιβλίου  ή αλλιώς «πολλαπλό βιβλίο»,  όπως επίσης και της ελευθερίας που δίδεται στον εκπαιδευτικό να αξιοποιήσει τις μεθόδους εκείνες που κρίνει κατάλληλες κατά περίσταση για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών του.

Επίσης τόνισα τον δεύτερο πυλώνα του νομοσχεδίου, δηλαδή τη θέσπιση του μηχανισμού αξιολόγησης, υπό την έννοια της αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών, με στόχο την επαγγελματική τους ανάπτυξη και τη διασφάλιση της βελτίωσης της ποιότητας της  παρεχόμενης εκπαίδευσης, ενώ όσον αφορά το τρίτο βασικό σημείο του υπό συζήτηση νομοσχεδίου υπογράμμισα  την ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης για την αποτελεσματική παιδαγωγική υποστήριξη του αυτόνομου σχολείου μέσω  της παρακολούθησης του παιδαγωγικού έργου από τους Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης.

Τέλος, έκανα ιδιαίτερη αναφορά στις διατάξεις που αφορούν το ψυχοσυναισθηματικό κομμάτι τόσο των μαθητών όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού δεδομένης της επίδρασης της πανδημίας και των αρνητικών συνεπειών που έχει επιφέρει στη ψυχοσύνθεση όλων, προβλέποντας τη θέσπιση 1100 οργανικών θέσεων για ψυχολόγους και για κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία μας.

Κλείνοντας την ομιλία μου, συνεχάρην την Υπουργό κ. Κεραμέως και τους συνεργάτες της για το παρόν νομοσχέδιο που θα φέρει μια νέα πνοή στη Δημόσια Εκπαίδευση και επικοινωνεί με τα σύγχρονα ρεύματα και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς τάσεις, ανατρέποντας παγιωμένες αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Ψήφιση τροπολογίας σχετικά με τις αποζημιώσεις λόγω παγετού

Θα ήθελα να ενημερώσω τους παραγωγούς που επλήγησαν από τον ισχυρό παγετό της άνοιξης ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ψηφίστηκε η τροπολογία σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών, που είχε καταθέσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Περισσότερα...

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα υπαίθρια πάρκινγκ Καβάλας - Επαναλειτουργία πάρκινγκ Ροδόπη

Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι, όπως είχα ήδη προαναγγείλει από την περασμένη Παρασκευή 16.7.2021,  στο πλαίσιο της χθεσινής συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων - Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/851 και 2018/852 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ής Μαΐου 2018 για την τροποποίηση της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ περί αποβλήτων και της Οδηγίας 94/62/ΕΚ περί συσκευασιών και απορριμμάτων συσκευασιών, πλαίσιο οργάνωσης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, διατάξεις για τα πλαστικά προϊόντα, επείγουσες διατάξεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, χωροταξικές-πολεοδομικές και ενεργειακές ρυθμίσεις» ψηφίστηκε χθες αργά το βράδυ και η σχετική τροπολογία αναφορικά με το ζήτημα των υπαίθριων χώρων στάθμευσης στον αστικό ιστό της Καβάλας, και κατ' επέκταση της επαναλειτουργίας του παρκινγκ «Ροδόπη».

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

Load More