Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Εισηγητής στο νομοσχέδιο θωράκισης & εξορθολογισμού του αθλητισμού

Κατά τη συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του οποίου ήμουν Εισηγητής, ανέφερα ότι το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην αθλητική μεταρρύθμιση, στον εκδημοκρατισμό και στο νοικοκύρεμα του αθλητισμού με βάση την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την ισοτιμία.
Εν συνεχεία, προχώρησα σε ανάλυση των 26 άρθρων του νομοσχεδίου που στοχεύει στην αντιμετώπιση διαφόρων αντινομιών και διοικητικών στρεβλώσεων που αφορούν την αθλητική νομοθεσία και κατατείνει στην απλοποίηση σχετικών διαδικασιών και στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των αθλητών.
 
Κλείνοντας την εισήγησή μου, τόνισα ότι με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο ελληνικός αθλητισμός, καθώς και η αντιμετώπιση της πολιτείας προς αυτόν, έχει αλλάξει αισθητά και προς το καλύτερο.
 
Εξέφρασα δε τη πεποίθηση ότι η ρεαλιστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής από τη Κυβέρνηση εκφράζει μεγάλο μέρο της ελληνικής κοινωνίας και αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους που θα τύχει εκ νέου της εμπιστοσύνης των πολιτών.
 
Μπορείτε να βρείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: