Πραγματοποίησα χθες συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, στον οποίο εξέθεσα σειρά ζητημάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των Πυροσβεστικών Σωμάτων της Π.Ε Καβάλας.
Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το Πυροσβεστικό πλοίο «ΠΕΤΡΑΚΗΣ», με τον Αρχηγό να επιβεβαιώνει την έλευσή του στο λιμάνι της Καβάλας μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου. Επίσης με ενημέρωσε ότι ήδη πραγματοποιείται ειδική εκπαίδευση Πυροσβεστών από διάφορες Υπηρεσίες, που θα στελεχώσουν το πλοίο.
Εν συνεχεία, ανέφερα ότι στο Λιμένα Θάσου λειτουργεί Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με δύναμη 110 Πυροσβεστών και με δεδομένο το μεγάλο μέγεθός του πρότεινα να μετατραπεί σε Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης, ζήτησα να δημιουργηθεί Μόνιμο Κλιμάκιο στα Λιμενάρια ή στον Ποτό της Θάσου. Ο Αρχηγός αντιμετώπισε με πολύ θετικό ενδιαφέρον τις προτάσεις μου.
Επιπροσθέτως, αναφέρθηκα στην άμεση ανάγκη για ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μας με ειδικά οχήματα. Πράγματι, ο Αρχηγός δεσμεύθηκε για άμεση αποστολή δύο οχημάτων 4 Χ 4 με δεξαμενή χωρητικότητας 2.5 τόνων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θάσου και από ένα όχημα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας και Ελευθερούπολης.
Επιπλέον, όσον αφορά το ζήτημα της υποστελέχωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Καβάλας, ο Αρχηγός με διαβεβαίωσε ότι όλοι οι Δόκιμοι της Σχολής, με καταγωγή από Καβάλα, θα σταλούν στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας μας ώστε να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση.
Έθιξα και άλλα ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες για αντιπυρική προστασία της περιοχής μας και έλαβα τη διαβεβαίωση από τον Αρχηγό ότι θα γίνουν σοβαρές προσπάθειες στήριξης των πιστοποιημένων εθελοντικών ομάδων.
Τέλος, όσον αφορά τα προβλήματα που είχαν προκύψει για κάποιους από τους Πυροσβέστες 5ετους θητείας πρόκειται πολύ σύντομα να επιλυθούν με ειδική ρύθμιση.
Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος και ικανοποιημένος μετά τη σημερινή συνάντηση. Ο Αρχηγός επιβεβαίωσε την έλευση του πλοίου «ΠΕΤΡΑΚΗΣ» στην πόλη μας για το οποίο καταβάλω συνεχείς προσπάθειες, όπως και την αποστολή των τεσσάρων οχημάτων 4 Χ 4 στις Π.Υ. της περιοχής μας.
Τον ευχαριστώ θερμά για την εποικοδομητική συζήτηση και την άμεση ανταπόκρισή του σε πολλά από τα αιτήματα που του υπέβαλα.