Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για θέματα της Π.Ε. Καβάλας & Θάσου

Συναντήθηκα σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και συζητήσαμε ανοιχτά θέματα που απασχολούν την οικονομία, και ιδιαίτερα τους ελεύθερους επαγγελματίες της Π.Ε. Καβάλας.
Τόνισα για άλλη μια φορά την ανάγκη για διεύρυνση του μέτρου για τον ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.
 
Όλα αυτά λίγα λεπτά πριν παρακολουθήσουμε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος από το βήμα της Βουλής εξήγγειλε τις παρακάτω πρωτοβουλίες στήριξης των συμπολιτών μας:
 
Πρώτον, όπως συνέβη το 2020, 100.000 περίπου ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στα Κέντρα Υγείας θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού. Ένα μέσο ποσό ύψους περίπου 900 ευρώ, θα τους αποδοθεί αμέσως, μέσα στον Δεκέμβριο.
 
Δεύτερον, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ακόμα για κάθε μέλος της οικογένειας τους. Έτσι, 800.000 συμπολίτες μας θα δουν μεγαλύτερη την επόμενη σύνταξή τους. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρωθυπουργός: "Είναι μια ανακούφιση. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν είναι, βέβαια, αυτό που τους αξίζει. Είναι όμως κάτι το οποίο αναμφίβολα βοηθά χωρίς να υπονομεύει την πορεία της οικονομίας μας."
 
Τρίτον, το ίδιο ακριβώς επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία. Πρόκειται πρακτικά για όλους τους δικαιούχους του Οργανισμού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 
Να σημειωθεί ότι, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού αλλά και χάρις στις άοκνες προσπάθειες του Υπουργού Οικονομικών και του επιτελείου του, γίνονται πραγματικότητα για άλλη μια φορά η στήριξη χιλιάδων συμπολιτών μας.
 
Συνεχίζουμε με τις ίδιες ευαισθησίες και το ίδιο όραμα.

Αναζήτηση