Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Κρατικές ενισχύσεις σε αγρότες της Π.Ε. Καβάλας λόγω κορωνοϊού

Θα ήθελα να ενημερώσω τους επαγγελματίες αγρότες, και ιδιαίτερα τους αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής μας πως μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις μου τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών, δρομολογείται η καταβολή ενισχύσεων τις επόμενες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραγωγικές ομάδες που θα αποζημιωθούν, με βάση αιτήματα του ΥΠΑΑΤ για όλη την Ελλάδα, είναι μεταξύ άλλων οι καλλιεργητές μύδιών, λεβάντας, σταφυλιών Grimson Λάρισας και Πιερίας, βιομηχανικής πατάτας, επιτραπέζιου σταφύλι Καβάλας, επίσπορων πατατών, μήλων Ζαγοράς, κλιμεντίνων, καθώς και οι ελαιοπαραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς και οι κτηνοτρόφοι.

Για το συγκεκριμένο θέμα βρίσκομαι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον ΥπΑΑΤ και άσκησα σημαντικές πιέσεις στους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών. Η παραγωγική ομάδα των αμπελοκαλλιεργητών ζημιώθηκε τα μέγιστα λόγω του κορωνοϊου, πέρα από τις καταστροφές λόγω φυσικών φαινομένων. Το ίδιο συνέβη και με τους μυδοκαλλιεργητες όσο και με τους ελαιοπαραγωγούς. Ευχαριστώ τον ΥπΑΑΤ Σπήλιο Λίβανο για τις προσπάθειές του και τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη για την ευαισθητοποίηση και τη κίνηση των διαδικασιών. Η Ελληνική Κυβέρνηση για άλλη μια φορά στέκεται στο πλευρό του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.