Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Δήλωση σχετικά με τις ενέργειες για τα θέματα των λαϊκών αγορών

Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου που αφορά τις λαϊκές αγορές, βρίσκομαι σε συνεχείς επαφές και διεργασίες τόσο με τους εκπροσώπους των Παραγωγών και των Εμπόρων των Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Καβάλας όσο και με τους αρμόδιους του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Αυτό αποτελεί απάντηση σε όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες περί δήθεν επίδειξης παντελούς αδιαφορίας εκ μέρους όλων των τοπικών Βουλευτών, πόσω δε μάλλον από εμένα τον ίδιο.

Ειδικότερα, προ δεκαημέρου είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Καβάλας κ.Σωτήρη Ιωάννιδη, καθώς και με τον κ.Χρήστο Τσιτσιλικάκη, μέλος του Δ.Σ. και συζητήσαμε εκτενώς επί του νομοσχεδίου. Επίσης, το πρωί του Σαββάτου στη Λαϊκή Αγορά του Διοικητηρίου, συνομίλησα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Καβάλας κ.Γεώργιο Μαυρουδάκη, παρουσία και άλλων μελών, όπου και κλείστηκε ραντεβού για το ίδιο απόγευμα, προκειμένου να μελετήσουμε και να συνομιλήσουμε επί του νομοσχεδίου.

Πράγματι, το απόγευμα του Σαββάτου στο γραφείο μου, πραγματοποίησα πολύωρη συνάντηση με τον  κ.Ευάγγελο Ξενίδη, Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και τον κ.Θεόδωρο Ματσούκα, μέλος του Δ.Σ., κατά τη διάρκεια της οποίας παρείχα σχετική ενημέρωση για διάφορα ζητήματα επί του νομοσχεδίου, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, ενώ επιλύθηκαν πολλές απορίες και δόθηκαν χρήσιμες εξηγήσεις επί διαφόρων αντιρρήσεων σχετικών με διατάξεις του νομοσχεδίου.

Κατόπιν τούτων, θα ήθελα να δηλώσω οτι καθ’ όλη τη διάρκεια της βουλευτικής, και όχι μόνο, θητείας μου αποδεικνύω καθημερινά εμπράκτως το πραγματικό και γνήσιο ενδιαφέρον μου για τους ανθρώπους του μόχθου. Έτσι, και στην περίπτωση αυτή έχω καταβάλει πολλές προσπάθειες για να προασπίσω τα συμφέροντα αλλά και να λύσω τις όποιες απορίες των Παραγωγών και των Εμπόρων των Λαϊκών Αγορών της Καβάλας που αφορούν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Επομένως, μου προκαλεί εντύπωση η στάση ορισμένων εκπροσώπων της συγκεκριμένης επαγγελματικής ομάδας, οι οποίοι δηλώνουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για το πρόβλημα τους. Εγώ, προσωπικά, ήμουν από την πρώτη στιγμή εκεί και θα συνεχίσω να είμαι, γιατί η σχέση που έχω αναπτύξει με τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών είναι ειλικρινής…