Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής μου με τον Υπουργό Υγείας, κ.Αθανάσιο Πλεύρη, εξέθεσα μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής μας Ενότητας καθώς και κάποιων όμορων περιοχών.

Αρχικά, αναφέρθηκα στην αναγκαιότητα  δημιουργίας Ογκολογικής Κλινικής,  καθώς και προκήρυξης μίας θέσης επιμελητή Β’ Ογκολόγου-Παθολόγου, πέραν των 6 ειδικοτήτων ιατρών που έχουν ήδη προκηρυχθεί, δεδομένου ότι το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας καλύπτει τρεις Νομούς. Ακόμη, ανέφερα ότι το Νοσοκομείο Καβάλας έχει ανάγκη από 50 νοσηλευτές με μπλοκάκι ενώ άμεσης επίλυσης χρήζει το πρόβλημα της διακομιδής ασθενών από το Νοσοκομείο Καβάλας στις οικίες τους, δεδομένου ότι το ΕΚΑΒ δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει και αυτές τις περιπτώσεις, παρά μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Έθεσα, επίσης, το θέμα της έλλειψης  Ακτινολόγου και Μικροβιολόγου στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, αλλά και της έλλειψης πληρωμάτων ασθενοφόρων και νοσηλευτικού προσωπικού.  Επιπλέον, τόνισα την αναγκαιότητα λειτουργίας του Πολυδύναμου Ιατρείου Παραλίας Οφρυνίου, το οποίο κατά τους θερινούς μήνες εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό τουριστών.

Άμεσης προτεραιότητας χαρακτήρισα και τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέστου, δοθέντος ότι η διακομιδή ασθενών από το νησί της Θάσου πραγματοποιείται μέσω αυτού του Κέντρου Υγείας με  ύπαρξη ενός και μόνο διασώστη, ενώ δεν υπάρχει  ούτε μικροβιολόγος, τα δε εργαστήρια παραμένουν χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό.

 Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στα οποία αναφέρθηκα είναι η έλλειψη μονάδας αιμοκάθαρσης στο Κέντρο Υγείας Θάσου, με αποτέλεσμα 30 αιμοκαθαρόμενοι να ταλαιπωρούνται καθημερινά  μεταβαίνοντας στην Καβάλα. Η δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας, άλλωστε, θα βοηθήσει πολύ και στην προσέλκυση  τουριστών, όπως σημείωσε και ο ίδιος ο Υπουργός.  Επιπλέον, τονίστηκε και η μεγάλη έλλειψη ιατρών στο Κέντρο Υγείας του νησιού, καθώς  υπάρχουν μόνο 4 ιατροί και οι αγροτικοί, που σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο.

 Τέλος, μετέφερα στον κ.Πλεύρη και τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης Ξάνθης , που εξυπηρετεί μεγάλο όγκο ορεινών χωριών της Καβάλας και της Ξάνθης, το οποίο, ωστόσο, δεν διαθέτει Ακτινολόγο, Παρασκευάστρια ενώ έχει ανάγκη και από 3 οδηγούς διασώστες.

Θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό Υγείας για το πραγματικό ενδιαφέρον που επέδειξε στα ζητήματα που του ανέπτυξα. Πιστεύω πως πολύ σύντομα μεγάλο μέρος των προβλημάτων θα επιλυθούν.