Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Επίσκεψη στα πλημμυρισμένα Τενάγη και στις εκεί πληγείσες καλλιέργειες

Επισκέφθηκα χθες τα Τενάγη Φιλίππων, τα οποία πλημμύρισαν λόγω του καταστροφικού κύματος κακοκαιρίας «Μπάλλος» που χτύπησε τη χώρα μας, αλλά και ιδιαίτερα τη περιοχή μας.

Συνομίλησα με τους αγρότες για το μέγεθος της καταστροφής και συνέλλεξα οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο θα καταθέσω τόσο στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Καβάλα όσο και στα κεντρικά του ΕΛΓΑ στην Αθήνα. Ιδιαίτερα οι παραγωγοί καλαμποκιού καθώς και ντομάτας έχουν βρεθεί σε απελπιστική κατάσταση, καθώς επλήγησαν μόλις λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει η συγκομιδή των καρπών.

 Παράλληλα, ήρθα σε επαφή ήδη τους αρμόδιους του ΕΛΓΑ στη Καβάλα και θα ήθελα να ενημερώσω τους πληγέντες αγροτες πως η αναγγελία των ζημιών θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Όντας αρκετά χρόνια στο πλευρό των αγροτών, γνωρίζω πολύ καλά ότι η κατάσταση στα Τενάγη Φιλίππων είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα δυστυχώς προκαλούν ζημιές που έρχονται να προστεθούν στο πολύπαθο παρελθόν των καλλιεργητών των Τεναγών. Τη Τρίτη θα μεταβώ στην Αθήνα και θα μεταφέρω το πρόβλημα στα κεντρικά του ΕΛΓΑ. Επίσης, δεν σταματώ να εργάζομαι για την επίτευξη μιας ολιστικής λύσης στο πρόβλημα των Τεναγών. Βρίσκομαι δίπλα στους αγρότες μας.