Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Ενημέρωση για την επανένταξη των πληγέντων από την πανδημία στις 120 δόσεις

Θα ήθελα να ενημερώσω τους ενδιαφερομένους ότι η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης των ελευθέρων επαγγελματιών που έχουν πληγεί από την πανδημία, ανακοίνωσε την επανένταξη των οφειλετών  στο καθεστώς ρύθμισης των 120 δόσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ οι  οφειλέτες που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας COVID-19 και είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης τμηματικής καταβολής των ασφαλιστικών τους οφειλών (120 δόσεις) και την οποία απώλεσαν κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31η  Ιουλίου 2021, μπορούν να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την υπολειπόμενη οφειλή και για τον εναπομένοντα αριθμό δόσεων της ρύθμισης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να καταβληθούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021 οι δόσεις μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και τυχόν οφειλόμενα βεβαιωμένα στο ΚΕΑΟ ποσά εκτός ρύθμισης.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες να ορθοποδήσουν. Γνωρίζουμε καλά πως οι συνέπειες του κορωνοϊού ήταν καταστροφικές για πάρα πολλούς επαγγελματίες. Τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν..