Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Επίσκεψη στις πληγείσες από ισχυρούς ανέμους καλλιέργειες Δήμου Παγγαίου

Επισκέφθηκα χθες τη Φωλιά, το Ποδοχώρι, τον Ακροπόταμο, την Κάρυανη, το Ορφάνι, την Γαληψό, το Κοκκινοχώρι και το Οφρύνιο, περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν με ισχυρότατες καταιγίδες και ανεμοστροβίλους, καταστρέφοντας αμπελοκαλλιέργειες, ελαιόδεντρα και καλλιέργειες αμυγδάλου.

Ήδη, επικοινώνησα με τους ιθύνοντες του τοπικού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ και ήδη η σχετική αναγγελία ζημιών θα βγει σήμερα. Θα ήθελα να καλέσω όλους τους πληγέντες αγρότες να προβούν το συντομότερο δυνατό στις δηλώσεις, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία. Από τη μεριά μου, εντός της ημέρας θα παραδώσω οπτικοακουστικό υλικό τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και στα Κεντρικά του ΕΛΓΑ στην Αθήνα και θα προβώ σε αντίστοιχη ενημέρωση των αρμοδίων.

Δυστυχώς, η χθεσινή ισχυρότατη κακοκαιρία άφησε εικόνες καταστροφής πίσω της, φέροντας στα όρια της απελπισίας για μία ακόμη φορά τους παραγωγούς μας, οι οποίοι πλήττονται διαρκώς από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η κλιματική αλλαγή δείχνει πλέον τα δόντια της…Εμείς είμαστε δίπλα τους και θα τους βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο.