Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Μήνυμα για την νέα σχολική χρονιά

Παραβρέθηκα σήμερα στον Αγιασμό της σχολικής κοινότητας του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας και προέβη στη παρακάτω δήλωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: 

 

Υγεία είναι η πρώτη ευχή μου σε όλη την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα . 

 Η έναρξη σήμερα της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη σίγουρα στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο της εκπαίδευσης.

 Σ’ αυτήν την πορεία, εύχομαι από την καρδιά μου σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή και πίστη.

 Χάριν στην επιστημονική κοινότητα, την οποία είμαι σίγουρος πως θα συνεχίζουν να ενισχύουν νέες και νέοι απόφοιτοι των σχολείων μας, είμαστε πλέον σε θέση να επανέλθουμε σιγά σιγά στις ζωές μας. 

 Καλούμαστε όμως όλοι να επιδείξουμε την ανάλογη προσοχή και υπευθυνότητα στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε. Το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει ο χώρος της προόδου της δημιουργίας της ελπίδας και φυσικά της ελευθερίας ξανά στην ζωή μας.

 Δηλώνω απερίφραστα ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, η φροντίδα μου θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.

 

Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.