Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού - Επιδοτούμενα εκπαιδευτικά σεμινάρια από αρχές 2022

Επισκέφθηκα χθες το Υπουργείο Τουρισμού και συναντήθηκα με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Κύριο θέμα της συζήτησής μας ήταν η επόμενη ημέρα των απασχολούμενων στον Τουρισμό, μετά από μια επιτυχημένη χρονιά της χώρας μας λαμβανομένων υπόψη και των δύσκολων συνθηκών. Βρισκόμενος σε διαρκή επικοινωνία με τους επαγγελματίες του Τουρισμού, μετέφερα στην Υφυπουργό το πάγιο αίτημα για παροχή τουριστικής εκπαίδευσης σε όσους απασχολούνται στον τομέα του Τουρισμού, προκειμένου οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής μας να είναι έτοιμες με εξειδικευμένο προσωπικό.

Η Υφυπουργός μου μοιράστηκε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για τη διενέργεια επιδοτούμενων εκπαιδευτικών σεμιναρίων, διαρκείας 300 ωρών, τα οποία θα καλύψουν περί τους 20.000 ωφελούμενους και θα ξεκινήσουν αρχές του 2022. Η δράση αυτή θα είναι η πρώτη που θα ενταχθεί από το Υπουργείο Τουρισμού στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Με τον Υπουργό και την Υφυπουργό και τα αντίστοιχα επιτελεία τους παλέψαμε αυτή τη χρονιά για να κρατήσουμε τον Τουρισμό μας όρθιο. Τα θετικά λόγια των επιχειρηματιών, με τους οποίους μιλώ καθημερινά, μας δίνουν δύναμη για να ενεργήσουμε για την επόμενη ημέρα, επενδύοντας στη τουριστική εκπαίδευση.

Συνεχίζουμε...