Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Εκ νέου χαλαζόπτωση σε Αμυγδαλεώνα, Ζυγό, Δάτο, Πολύστυλο & Κρηνίδες - Εξεδόθη η αναγγελία

Eπισκέφθηκα και σήμερα τις πληγείσες από τη διήμερη χαλαζόπτωση καλλιέργειες μήλων, σταφυλιών, ντομάτες roma, καρπουζιών, πεπονιών και υπαίθριων οπωροκηπευτικών στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα, Ζυγού, Δάτου, Πολύστυλου και Κρηνίδων.

Περισυνέλλεξα οπτικοακουστικό υλικό που απεικονίζει το μέγεθος της καταστροφής, και θα το καταθέσω τόσο στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Καβάλα όσο και στα κεντρικά του ΕΛΓΑ στην Αθήνα. Κατόπιν συνομιλίας που είχα με τους αρμόδιους ΕΛΓΑ στη Καβάλα, ενημερώνω ότι η σχετική αναγγελία εξεδόθη και οι πληγέντες αγρότες μπορούν να υποβάλουν σχετικές δηλώσεις.

Μαζί μου μετέβη στη περιοχή και συνεργείο της ΕΡΤ, προκειμένου να αποτυπώσει το μέγεθος της καταστροφής, η οποία είναι μεγαλύτερη από τη χθεσινή και σε πολλές καλλιέργειες ήταν το τελειωτικό χτύπημα.

Ο αγροτικός κόσμος πλήττεται συνεχώς λόγω των ακραίων και απροσδόκητων καιρικών φαινομένων. Πολλές καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Θα μεταβώ στην Αθήνα για να ευαισθητοποιήσω τους ιθύνοντες του ΕΛΓΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και για να θέσω εκ νέου το γενικότερο ζήτημα της αντιχαλαζικής προστασίας.

Ευχαριστώ τους αρμόδιους του ΕΛΓΑ στη Καβάλα για την έγκαιρη κινητοποίησή τους.

Πρέπει να βοηθήσουμε τους αγρότες μας οπωσδήποτε.