Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Έγκριση ΕΣΠΑ 2021-2027 - Η ελληνική πρόταση εγκρίθηκε πρώτη

Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου, και ιδίως τους επιχειρηματίες της περιοχής μας, πως χθες σε τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ Γιάννης Τσακίρης, και η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, Ελίζα Φερέιρα ανακοινώθηκε η έγκριση του προγράμματος "ΕΣΠΑ 2021-2027".

Πιο συγκεκριμένα, η Επίτροπος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα το πρωί τη Συμφωνία Ελληνικής Εταιρικής Σχέσης, με την Ελλάδα να είναι το πρώτο Κράτος Μέλος με εγκεκριμένη Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης για την προγραμματική περίοδο 2021-2027. Αυτό τιμά το έργο που έχει κάνει η ελληνική Κυβέρνηση, όλο το επιτελείο που εργάστηκε πολύ- πολύ σκληρά σε όλες τις διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα, καθώς πλέον μόνο από το ΕΣΠΑ θα γίνουν διαθέσιμα για τα επόμενα έξι χρόνια στην αγορά 26,2 δισ. ευρώ, αν συμπεριλάβουμε και τα εθνικά κεφάλαια. Αν σε αυτά, προσθέσουμε τα 18 δισ. ευρώ επιχορηγήσεων, τα 13 δισ. ευρώ δανείων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τα υπόλοιπα πακέτα χρηματοδότησης της ΕΕ, γίνονται διαθέσιμα σχεδόν 77 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Πρόκειται για μια ημέρα που επιβεβαιώνει την εργατικότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το 2018 η ελληνική οικονομία κινδύνεψε να μείνει εκτός ΕΣΠΑ λόγω αδιαφορίας, και τώρα φτάσαμε στο σημείο η ελληνική πρόταση να εγκρίνεται πρώτη! Συγχαρητήρια στον Υπουργό, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στα αντίστοιχα επιτελεία τους για τη πολύ σημαντική αυτή επιτυχία. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη βαθιά της προσήλωση στην ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας πετυχαίνει και διασφαλίζει την ελληνική οικονομία και ανάπτυξη.