Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Είσοδος τουριστών πλέον και με rapid test

Όπως είχα μοιραστεί προ δύο εβδομάδων, και μετά από σχετική πληροφόρηση που είχα σήμερα, ενημερώνω τους επαγγελματίες τουρισμού πως επιτρέπεται πλέον η είσοδος τουριστών στη χώρα μας και με διενέργεια rapid tests, όπως θα κατοχυρωθεί και με σχετική ΚΥΑ εντός της ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η είσοδος τουριστών, οι οποίοι θα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα (α) τόσο με μοριακό τέστ (PCR) εντός 72 ωρών (β) όσο και κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός 48 ωρών. Επίσης, προβλέπεται ότι η συγκεκριμένη υποχρέωση ισχύει για τους ανηλίκους από 12 ετών και άνω, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα (6 ετών και άνω).

Τέλος, σε απάντηση των ανησυχιών που μου εκφράστηκαν, ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας παραμένει και θα παραμείνει ανοικτός!

Η σχέση μου με τον κόσμο του τουρισμού είναι είναι διαρκής, σταθερή, βασισμένη σε αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Μου εκφράστηκαν ανησυχίες για το κόστος του PCR, το οποίο σε συνδυασμό με την υποχρέωση υποβολής των μικρών παιδιών σ’αυτό, ανέβαζε υπερβολικά το κόστος εισόδου στη χώρα.

Τις εξέφρασα απευθείας στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με τον οποίο έχω ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, και συζητήσαμε για να βρούμε μια λύση.

Σήμερα φτάνουμε αισίως στη επίλυση ενός ακόμα ζητήματος, που προκαλούσε ανησυχίες στους επαγγελματίες του τουρισμού.

Ευχαριστώ τον Υπουργό για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειές του.

Συνεχίζουμε...

Νεότερες εξελίξεις

Βρείτε το σχετικό ΦΕΚ Β 2661 εδώ: