Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Έναρξη Πανελληνίων 2021 - Καλή Επιτυχία

Αύριο οι νέες και οι νέοι μας, τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων θα εισέλθουν στη τελική φάση του αγώνα που δίνουν τα τελευταία δύο χρόνια, με σκοπό να επιτύχουν την είσοδό τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το ίδιο θα συμβεί και την επαύριο για τους τελειόφοιτους των Επαγγελματικών Λυκείων.

Τα παιδιά μας κατάφεραν να προετοιμαστούν παρά τις ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και γι’ αυτό είναι ήδη άξιες και άξιοι συγχαρητηρίων.

Έχοντας υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ανταπεξήλθαν με επιτυχία σε μια πολύ δύσκολη πρόκληση.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν μια αγωνιώδη, αλλά αναγκαία, διαδικασία, στην οποία πέρα από τους υποψήφιους υποβάλλεται και όλη η οικογένεια, προκειμένου να στηρίξει τους νεοσσούς στο επόμενο τους βήμα. Όλοι οι γονείς έχουμε περάσει ή πρόκειται να περάσουμε από αυτή τη διαδικασία.

Θα ήθελα να ευχηθώ μέσα από τη καρδιά μου σε όλες και όλους, μαθητές και γονείς …

Ηρεμία, ψυχραιμία και Καλή Επιτυχία!

Στα πρακτικά ζητήματα, και προς ενημέρωση των συμμετεχόντων λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που ισχύουν, με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, οι υποψήφιοι και όσοι συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας βεβαίωση αρνητικού τεστ (self test, PCR ή rapid test), ενώ αν ασθενήσει κάποιος υποψήφιος, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

 

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από τους υποψηφίους εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

 

Αδιαμφησβήτητα λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της πανδημίας, η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη για όλους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Αποσκοπώντας στην ανακούφιση των εξεταζόμενων, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη μείωση της εξεταστέας ύλης και δημιούργησε τηλεφωνικές γραμμές παροχής πληροφοριών για τις εξετάσεις και ψυχοκοινωνικής στήριξης των μαθητών.

(Θέματα Πανελληνίων: 2513503546, Γραμμή Στήριξης: 2513503471, 2513503473).

Παράλληλα το Υπουργείο φέρνει κάποιες αλλαγές στη διαδικασία. Από φέτος θα γίνεται ενημέρωση των υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους.

Ταυτόχρονα, προχώρησε στη θέσπιση Συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Έτσι, για την εισαγωγή υποψηφίων σε ΑΕΙ απαιτείται η επίτευξη στις πανελλαδικές εξετάσεις βαθμολογικής επίδοσης ίσης ή μεγαλύτερης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Επιπρόσθετα φέτος, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν δυο μηχανογραφικά δελτία. Δήλαδη, πέρα από το μηχανογραφικό για την είσοδο σε ΑΕΙ, θα μπορούν να υποβάλουν και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο για τη φοίτηση τους σε δημόσιο ΙΕΚ, βάσει του απολυτηρίου τους και επιπλέον κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ.

Ηρεμία, ψυχραιμία και Καλή Επιτυχία!