Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Προϋποθέσεις επιστροφής Βούλγαρων τουριστών στη χώρα τους

Μετά από ανησυχίες που μου εκφράστηκαν από επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού σχετικά με τις προϋποθέσεις επιστροφής Βουλγάρων τουριστών όπως τίθενται από τις αρχές της χώρας τους, επικοινώνησα με τους αρμόδιους του Υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. РД-01-374/ 27.05.2021 Διάταγμα του Υπουργού Υγείας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, οι Βούλγαροι τουρίστες που επισκέπτονται άλλη χώρα της Ε.Ε. μπορούν να επιστρέφουν επιδεικνύοντας πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος  PCR που έχει γίνει 72  ώρες πριν από την είσοδο στη χώρα ή και αρνητικό γρήγορο τεστ αντιγόνου (rapid test), που έχει γίνει μέχρι 48 ώρες πριν από την είσοδο στη χώρα.

Όσον αφορά τα rapid tests, το ως άνω Διάταγμα εμπεριέχει λίστα με rapid tests συγκεκριμένων εταιριών που πρέπει να προμηθεύονται, να χρησιμοποιούν και να επιδεικνύουν όσοι Βούλγαροι πολίτες επιχειρούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Για περισσότερη ευκολία, το σχετικό Διάταγμα είναι προσβάσιμο (βουλγαρική γλώσσα) στη παρακάτω διεύθυνση:

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/05/27/zapoved-rd-01-374-27-04-2021.pdf

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού γνωρίζουν το ενδιαφέρον μου, γι’ αυτό και μου μοιράζονται συνεχώς τις ανησυχίες τους.

Θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα, όπως συμφωνούν και οι ίδιοι, να ενημερώνουν από πριν τους πελάτες τους σχετικά με τα όσα προβλέπονται στο συγκεκριμένο Διάταγμα, έτσι ώστε να αποφεύγονται αχρείαστα προβλήματα.

Βρίσκομαι στο πλευρό τους και μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου (τηλ. γραφείου 2510833310 / κιν. 6979299433) για όποιαδήποτε απορία ή ερώτηση. Παρακολουθώ το θέμα και θα προχωρήσω σε αντίστοιχη ενημέρωση σε περίπτωση εξελίξεων.