Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Είναι η ψήφος των αποδήμων η vol.2 αυταπάτη του ΣΥΡΙΖΑ;

Τους τελευταίους μήνες η ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον η ελληνική ομογένεια, παρακολουθεί να εκτυλίσσεται μπροστά της ένα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας.

Ανατρέχοντας μερικούς μήνες πρωτύτερα διάβασαμε στην εφημερίδα της Ομογένειας «Εθνικός Κήρυξ» δηλώσεις της συναδέλφου Θεοδώρας Τζάκρη, αναπληρώτριας τομεάρχου Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ (με αρμοδιότητα στον Απόδημο Ελληνισμό), να κατακεραυνώνει τους περιορισμούς (προϊόν συμβιβασμού) που είχαν ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το 2019, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει Κυβέρνηση θα τους καταργήσει.

Η Νέα Δημοκρατία, ήδη κατά τη προεκλογική περίοδο, είχε εκφράσει την επιθυμία να αρθούν όλοι οι περιορισμοί και να μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες του Εξωτερικού, εφόσον είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Για ποιον λόγο, λοιπόν, εξεπλάγησαν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο οξυδερκής, ευθύς και ετοιμόλογος Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σήκωσε το «γάντι» και κατέθεσε προς ψήφιση νομοσχέδιο υπέρ της άρσης των περιορισμών; Αυτό δεν είναι η θέση και του τομέα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ή πρόκειται για μια ακόμη αυταπάτη;

Βέβαια η πολιτική ένδεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σταματά στις αυταπάτες, αλλά προχωρά και στην ύβρη του Απόδημου Ελληνισμού!

Με μια τροπολογία απολύτως ανεδαφική και ντροπιαστική, καλεί τον Υπουργό να χαρακτηρίσει τους Έλληνες του Εξωτερικού ως πολίτες «δεύτερης κατηγορίας», οι οποίοι θα ψηφίζουν δικούς τους εκπροσώπους, που δεν θα εντάσσονται σε κανένα κόμμα. Θα χαίρονται δηλαδή μεταξύ τους, ψηφίζοντας το προεδρείο της τάξης τους, όπως κάναμε στο σχολείο...

Πλήρης εμπαιγμός, πλήρης ειρωνεία!

Δεν περιμέναμε, βέβαια, και τίποτα διαφορετικό από αυτούς που κατηγόρησαν τα παιδιά μας που έφυγαν στο εξωτερικό ως «προδότες» ή «λιπόψυχους».

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Μάκη Βορίδη και σύσσωμης της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι καθαρές, ειλικρινείς και σταθερές, βρίσκοντας ανταπόκριση στα πρόσωπα όλων των αντιπροσώπων που κλήθηκαν σε διαβούλευση.

Η ψήφος της Ελληνικής Ομογένειας πρέπει να διευκολυνθεί, παραμένοντας ισότιμη με αυτή ολων των Ελλήνων και εκφράζοντας ατόφια τα άγχη, τις ανησυχίες και τις πολιτικές θέσεις ολόκληρου του Ελληνισμού για την πορεία της πατρίδα μας.