Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Επίσκεψη Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού στη Καβάλα

Καλωσόρισα σήμερα τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και καλό μου φίλο κ.Λευτέρη Αυγενάκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη μας, στα πλαίσια του κυβερνητικού προγράμματος για επίλυση των προβλημάτων του αθλητισμού και προώθησης του αθλητικού ιδεώδους, το οποίο βρήκε έναν πανάξιο και άοκνο εργάτη στο πρόσωπο του σημερινού Υφυπουργού.
 
Με δεδομένη την αγάπη μου προς τον αθλητισμό και τη νεολαία, όπως μαρτυρά και η επί χρόνια ενασχόλησή μου με το μπάσκετ, συμμετείχα σε όλες τις συναντήσεις που είχε ο κ.Αυγενάκης με φορείς της Αυτοδιοίκησης και του καβαλιώτικου αθλητισμού, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας αθλητικών υποδομών αλλά και της βελτίωσης και συντήρησης αυτών, η οποία θα επιτευχθεί με την αγαστή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας και του Δήμου , στον οποίο ανήκουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις.
 
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, όπου συζητήσαμε με το Δήμαρχο Καβάλας κ.Θεόδωρο Μουριάδη θέματα αναφορικά με τις αθλητικές υποδομές του Δήμου καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας νέων σε χώρους που διαθέτει ο Δήμος Καβάλας.
 
Εν συνεχεία, επισκέφτηκαμε το Δημοτικό Στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” προς επιτόπια εξέταση των προβλημάτων που υπάρχουν, ενώ συζητήθηκε και το ζήτημα της κατασκευής στεγάστρου αλλά και της ριζικής βελτίωσης των υποδομών στίβου και προπονήσεων των αθλητών. Μάλιστα, ο Υφυπουργός συνομίλησε και με αθλητές που προπονούνταν εκείνη την ώρα στο στάδιο, οι οποίοι του εξέθεσαν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
 
Επίσης, συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τη Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΟΚ, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Χρήστου Μέτιου, αλλά και του Δημάρχου Καβάλας.
 
Να σημειωθεί ότι ο κ. Αυγενάκης, μετά από πρόσκληση μου, θα επισκεφθεί όλους τους Περιφερειακούς Δήμους, προκειμένου να εξετάσει επιτόπου τις αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν.
 
Με γνώμονα πάντα το κοινό καλό και με κοινή συνισταμένη τη συνεργασία όλων των φορέων ώστε να αναζητηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων, τόσο από τις πιστώσεις του Υπουργείου όσο και από Περιφερειακά και Δημοτικά προγράμματα, πρόκειται να επέλθουν τεράστιες βελτιώσεις στο χώρο του καβαλιώτικου αθλητισμού.