Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Στα πλαίσια στήριξης του Πρωτογενούς Τομέα η Κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Θα ήθελα να ενημερώσω τον αγροτικό κόσμο ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα πλαίσια στήριξης του πρωτογενούς τομέα, πρόκειται να προβεί σε υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ειδικότερα, πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ θα αξιοποιηθούν παραγωγικά μέσω συγκεκριμένων δράσεων, όπως:
 
- Η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, μία καινοτόμος δραστηριότητα που αποσκοπεί στην αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα, εντάσσεται ως χρηματοδοτικό εργαλείο για πρώτη φορά και στοχεύει στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας με την εγκατάσταση νέων ποικιλιών ανθεκτικών στην κλιματική αλλαγή και με ποσοστό δημόσιας δαπάνης που αγγίζει το 80%.με την εγκατάσταση νέων ποικιλιών ανθεκτικών στην κλιματική αλλαγή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος αναδιάρθρωσης των δενδροκαλλιεργειών θα είναι 3.000 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ των αμπελοκαλλιεργειών θα ανέρχεται σε ποσό 2.000 ευρώ ανά στρέμμα.
 
- Η υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος αρδευτικών έργων που θα ενισχύσει τη γεωργική παραγωγή.
 
- Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του πρωτογενούς τομέα, με την ανάπτυξη υποδομών ψηφιακής οικονομίας και σύγχρονου marketing.
 
- Η ανάπτυξη υποδομών, εγκαταστάσεων και προϊόντων αγροτουρισμού.
 
- Η γενετική βελτίωση αγροτικών ζώων με στόχο την αύξηση των αποδόσεών τους.
 
- Ο εκσυγχρονισμός της γεωργικής παραγωγής.
 
- Η χρηματοδότηση μονάδων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.
 
- Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις υδατοκαλλιέργειες.
 
Η Κυβέρνησή μας αποδεικνύει για μία ακόμη φορά εμπράκτως πως ο αγροτικός τομέας αποτελεί πράγματι προτεραιότητά της και προβαίνει στις κατάλληλες κινήσεις ώστε να αποτελέσει έναν εκ των πρωταγωνιστών που θα συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση του ΑΕΠ, αποκτώντας δυναμική και εξωστρέφεια.