Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Ζημιές λόγω ψύχους σε παραγωγές αμυγδάλων, ροδάκινων και βερίκοκων στο Παγγαίο

Επισκέφθηκα χθες τις περιοχές Οφρυνίου, Γαληψού, Κοκκινοχωρίου, Ορφανίου και Ποδοχωρίου και συναντήθηκα με παραγωγούς αμυγδάλων, ροδάκινων και βερίκοκων, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημίες λόγω ακραίου ψύχους.


Ενημερώθηκα επαρκώς από τους πληγέντες παραγωγούς και συγκέντρωσα, όπως συνηθίζω, οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο θα διαθέσω στους αρμόδιους του ΕΛΓΑ σε Καβάλα και Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών. Γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθούν αποτελέσματα, όπως έχουν αποδείξει οι μεθοδικές κινήσεις μου στο παρελθόν. Υπενθυμίζεται, επίσης, πως μετά από σχετική ερώτησή μου πάρθηκε απόφαση για την αποζημίωση των για την ακαρπία 2019 στις καλλιέργειες αμυγδάλου των αμυγδαλοπαραγωγών.

Βρέθηκα σήμερα μεταξύ ανθρώπων την αγωνία των οποίων συμμερίζομαι, και γνωρίζουν ότι βρίσκομαι στο πλευρό τους. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθώ τις αρμόδιες διευθύνσεις του ΕΛΓΑ, προκειμένου να ενημερώσω για το πρόβλημα και να καταφέρουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση, με το βλέμμα στραμμένο πάντα στην υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής.