Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Σχόλιο στον απόηχο της έκδοσης του 30ετούς ελληνικού ομολόγου ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Η 17 η Μαρτίου 2021 σηματοδοτεί την πλήρη, αδιαπραγμάτευτη και αναγνωρισμένη τοις πράγμασι επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Μετά από τόσα χρόνια θυσιών όλων μας, η έκδοση του 30ετούς ομολόγου πιστοποιεί σε διεθνές επίπεδο πως η οικονομία της χώρας μας επανήλθε, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια.
 
Ειδικότερα, το συγκεκριμένο ομόλογο εκδόθηκε με μόλις 1,90% επιτόκιο, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στα κρατικά ταμεία 2,5 δις ευρώ, ενώ οι προσφορές για αγορά του ομολόγου ξεπέρασαν τα 26 δις ευρώ.
 
Πρόκειται για μια ημέρα-ορόσημο για τη χώρα μας, η οποία συνεχίζει να αποσπά θετικές αξιολογήσεις από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να δείχνουν ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 5,5% για το 2021, καθώς η ελληνική οικονομία τα πήγε πολύ καλύτερα από όσο αναμενόταν εν καιρώ πανδημίας.
 
Το επιτυχημένο αυτό εγχείρημα πιστώνεται αναντίρρητα στον Υπουργό Οικονομικών Χρηστό Σταϊκούρα, ο οποίος μαζί με το επιτελείο του εργάζονται ακούραστα για να διασφαλίσουν την οικονομική ευρωστία της χώρας μας και να προσφέρουν ένα σταθερό περιβάλλον για επενδύσεις.
 
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η μεθοδικότητα και οι στοχευμένες κινήσεις φέρνουν αποτελέσματα, αφήνοντας τις αυταπάτες να αποτελούν εύηχη δικαιολογία άλλων...