Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας για παρκινγκ Ρόδοπης & πράσινες επενδύσεις

Επισκέφθηκα χθες το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και συναντήθηκα με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα καθώς και με τον Υφυπουργό Χωροταξίας & Πολεοδομίας κ. Νίκο Ταγαρά.

Στις επιμέρους συναντήσεις που είχαμε, συζητήσαμε για το κρίσιμο θέμα λειτουργίας του υπαίθριου χώρου στάθμευσης (πάρκινγκ Ροδόπη) που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Καβάλας. Ενημέρωσα πως ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης αποτελεί μια από τις εναλλακτικές στο κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης και η παύση της λειτουργίας του θα το επιδεινώσει έτι περισσότερο, ιδιαίτερα με την άρση των περιορισμών της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού.

Ο Υφυπουργός, αφουγκραζόμενος το πρόβλημα που θα προκύψει, ζήτησε να του αποσταλούν από τον Δήμο Καβάλας τα απαραίτητα σχέδια για ξεκινήσουν οι διαδικασίες επίλυσης του προβλήματος.

Στη συνάντησή μου με τον Υπουργό, έθεσα επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες για να εκδοθεί η ΚΥΑ για τις υπεραποσβέσεις των πράσινων επενδύσεων. Πρόκειται για ένα χρειαζούμενο βήμα, προκειμένου να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα και να προχωρήσουν «φιλικές» προς το περιβάλλον επενδύσεις!

Σήμερα συναντήθηκα με δύο πολύ άξιους συναδέλφους και πολύ καλούς φίλους. Τους συνεχάρην για την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους, ιδιαίτερα τον Υπουργό μας Κώστα Σκρέκα. Από την άλλη, ο Νίκος Ταγαράς άκουσε με πολύ ενδιαφέρον το ζήτημα του παρκινγκ και εξέφρασε τη διάθεση να βοηθήσει όπως μπορεί το κυκλοφοριακό ζήτημα της Καβάλας. Όσον αφορά τις υπεραποσβέσεις, πιστεύω πως θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις…