Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Συμπερίληψη συμβασιούχων ΟΑΕΔ στις διατάξεις του άρθρου 77

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ με τους πρώην συναδέλφους του, εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, ότι σήμερα οι αγώνες των Ομοσπονδιών μας δικαιώνονται με τη συμπερίληψη των συμβασιούχων ΟΑΕΔ στις διατάξεις του άρθρου 77. 

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι του ΟΑΕΔ,

Μεσολάβησε πάνω από ένας χρόνος από τότε που παραιτήθηκα από Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών του ΟΑΕΔ (ΟΕΛ ΟΑΕΔ), θέση στην οποία με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ.

Η εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μου στις εθνικές εκλογές του 2019 με ανέδειξε για δεύτερη φορά εκπρόσωπο  του νομού Καβάλας στο εθνικό κοινοβούλιο με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πέρα των ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων στις οποίες ανταποκρίνομαι πιστός στον όρκο μου, πάντα θεωρώ χρέος τιμής να στέκομαι στο πλάι των συναδέλφων μου του ΟΑΕΔ, Διοικητικών και Εκπαιδευτικών και να τους βοηθώ, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες για όλους μας περιστάσεις.

Σήμερα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννης Βρούτσης εισηγήθηκε από το βήμα της Βουλής τη συμπερίληψη των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ μαζί με τους συμβασιούχους του ΕΦΚΑ στις διατάξεις του άρθρου 77 με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Με αυτό τον τρόπο επιλύεται αυτό το οποίο διεκδικήσαμε τον Απρίλιο του 2019 και παλέψαμε από κοινού οι δύο Ομοσπονδίες Διοικητικών και Εκπαιδευτικών με επιστέγασμα των κινητοποιήσεων την προκήρυξη στάσης εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Η συμπερίληψη των συμβασιούχων ΟΑΕΔ στο άρθρο 77, που δίνει την δυνατότητα στις Διοικήσεις των δύο φορέων να παραιτούνται από τα ένδικα μέσα σε δίκες με αντικείμενο εργασιακό, αποτελούσε θεσμικό αίτημα που είχε μείνει ανεκπλήρωτο από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η σημερινή συμπλήρωση του άρθρου 77 του νομοσχέδιου του Υπουργείου Υγείας με τους πρώην συμβασιούχους συναδέλφους του ΟΑΕΔ που υπηρετούν πάνω από δέκα χρόνια με δικαστικές αποφάσεις, με δικαιώνει ως εκπρόσωπο  των εργαζομένων με την υπερψήφιση του νομοσχέδιου από την Κυβέρνηση της Νεας  Δημοκρατίας…

Ήταν δίκαιο έγινε πράξη!

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση, με τον οποίο έχω ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, για τη δέσμευση του προ ημερών και για την οριστική επίλυση του ζητήματος!