Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Ενεργοποίηση της ηλεκτ. πλατφόρμας υποβολής αιτημάτων πληρωμής που αφορά τους παραγωγούς πρώιμου Καρπουζιού χαμηλής κάλυψης και της ανοιξιάτικης Πατάτας και περαιτέρω ενέργειες για να ενταχθεί στους δικαιούχους της αποζημίωσης το σύνολο των παραγωγών

Θα ήθελα να ενημερώσω ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο για τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ενεργοποίησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής που αφορά μεταξύ άλλων τους παραγωγούς πρώιμου Καρπουζιού χαμηλής κάλυψης και της ανοιξιάτικης Πατάτας, με το συνολικό ύψος του πακέτου ενίσχυσης να διαμορφώνεται στα 39.610.234 ευρώ και να διατίθεται για την ενίσχυση 27.514 παραγωγών.
 
Αναλυτικά, το ποσό που θα λάβουν οι παραγωγοί για το Πρώιμο Καρπούζι χαμηλής κάλυψης είναι 300 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ για την ανοιξιάτικη πατάτα το ποσό είναι 245 ευρώ ανά στρέμμα.
Υπογραμμίζεται ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων πληρωμής έχει οριστεί η 9 η Δεκεμβρίου.
 
Συνεχίζοντας τις προσπάθειές μου για ανακούφιση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό κ.Βορίδη και τους συνεργάτες του με σκοπό να ενταχθεί στους δικαιούχους της αποζημίωσης το σύνολο των παραγωγών πρώιμου καρπουζιού και πατάτας της Π.Ε. Καβάλας.