Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Στήριξη της παράκτιας αλιείας με 11,2 εκ ευρώ

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω τους παράκτιους αλιείς της Π.Ε. Καβάλας, ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες για την ενίσχυση των κλάδων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πληρωμή της κρατικής ενίσχυσης μείζονος σημασίας προς τους παράκτιους αλιείς.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 11.293.857,03 ευρώ και η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος της παράκτιας αλιείας λαμβάνει οποιαδήποτε ενίσχυση, ενδεικτικό της ευαισθησίας με την οποία προσεγγίζει τα ζητήματα του κλάδου η Κυβέρνηση και ο Υπουργός κ. Βορίδης προσωπικά.

Ο Υπουργός αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για κάθε παραγωγική ομάδα του πρωτογενούς τομέα. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και προσπαθούμε με τέτοιες αποφάσεις να κρατήσουμε όρθια την επαγγελματική αλιεία σε μια κρίσιμη για όλες τις παραγωγικές μονάδες περίοδο…