Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Συνάντηση με Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

Συναντήθηκα χθες με τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη. Η συζήτηση μας περιέλαβε τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες στη Π.Ε. Καβάλας.
Μεταξύ άλλων, έθιξα εκ νέου την ανάγκη να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας το Πυροσβεστικό Πλοίο Π.Σ. 8 «ΥΠΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗΣ», για το οποίο είχα λάβει τη γραπτή δέσμευση του Υπουργείου και είχα ανακοινώσει στο από 16 Μαΐου 2020 δελτίο τύπου μου. Υπενθύμισα στον Αρχηγό πως η ύπαρξη Πυροσβεστικού Πλοίου είναι ζωτικής σημασίας για το λιμάνι της Καβάλας λόγω της εγγύτητας των εγκαταστάσεων πετρελαίου, της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων, αλλά και της έλευσης πολλών εμπορικών και επιβατικών πλοίων.

Επίσης, υπογράμμισα την ανάγκη αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου (Λιμένας) σε Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Όσον αφορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, έθεσα εκ νέου επί τάπητος το ζήτημα της περαιτέρω επάνδρωσής της λόγω του όγκου των δραστηριοτήτων της, καθώς καλείται να καλύψει τη μεγαλύτερη δασική έκταση στη Π.Ε. Καβάλας.

Επιπλέον, μετέφερα το αίτημα να ενισχυθούν με δωδέκατο πυροσβεστικό όχημα, να ανακαινισθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και να ανανεωθεί ο εξοπλισμός της εν λόγω υπηρεσίας, προκειμένου να συνεχίσει να επιτελεί αποτελεσματικά το έργο της.

Ο Αρχηγός με άκουσε με πολλή προσοχή και ανταποκρίθηκε θετικά στο να δοθούν λύσεις. Ιδιαίτερα για το ΠΠ Πετράκης, ο Αρχηγός αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο που θα επιτελέσει και με διαβεβαιώσε πως το πλοίο θα καταπλεύσει στη Καβάλα πριν το τέλος του έτους, εφόσον περατωθούν οι διαδικασίες επάνδρωσης του.
Ευχαριστώ θερμά τον Αρχηγό Ανιστράτηγο Κολοκούρη για το ενδιαφέρον για τη περιοχή μας και για τη θερμή υποδοχή του. Πρόκειται για άνθρωπο που αντιλαμβάνεται και γνωρίζει τις ανάγκες των υπηρεσιών του.

Ο αγώνας μου για τη μετάβαση του ΠΕΤΡΑΚΗΣ στο λιμάνι της Καβάλας θα συνεχιστεί μέχρι η πόλη μας να θωρακιστεί πλήρως. Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσω τις προσπάθειες μου για τη θωράκιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων της Π.Ε. Καβάλας, έτσι ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικά ο τόπος μας.