Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Σήμερα συμμετείχα στη τηλεδιάσκεψη των Βουλευτών Ν.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Έθεσα υπόψιν του Πρωθυπουργού τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη περιοχή μας, όπως μεταξύ άλλων:
 
- η ανάγκη για αποτελεσματική και ολοκληρωτική αντιμετώπιση της κατάστασης στα Τενάγη Φιλίππων
 
- οι καταστροφές που υφίστανται εδώ και 3 χρόνια οι αμπελοκαλλιεργητές χωρίς να έχουν αποζημιωθεί και ζήτησα να αποκατασταθούν οι ζημιές μέσω του ΕΛΓΑ
 
- η ανάγκη για ύπαρξη αποτελεσματικής αντιχαλαζικης προστασίας της Π.Ε. Καβάλας
 
Επίσης, τόνισα τις προοπτικές ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας, η οποία μπορεί να αναδειχθεί περαιτέρω μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμάνιου της Καβάλας, με την προβολή των αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας της περιοχής μας κ.α.
 
Στο μέτωπο του κορονοιού, υπογράμμισα πως οι επιχειρηματίες της Καβάλας δέχθηκαν με ικανοποίηση την επιδότηση του εργοδοτικού κόστους 4% που πέτυχε η κυβέρνηση μας, αλλά χρειάζονται βοήθεια για την εξασφάλιση δανείων από τις τράπεζες.
 
Σε περιφερειακό επίπεδο, παρά την ικανοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της Καβάλας με τα μέτρα που υιοθέτησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και να βοηθηθούν οι επιχειρηματίες της Θάσου, οι οποίοι υπέστησαν αρκετές ζημιές λόγω της πανδημίας!
 
Ο Πρωθυπουργός με άκουσε με προσοχή και εξήρε τον σημαντικό ρόλο της Π.Ε. Καβάλας στην οικονομία της περιφέρειας μας!