Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Επίσκεψη στο ΥπΑΑΤ για ζημιές στους αμπελοπαραγωγούς

Μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησα τις προηγούμενες ημέρες στα τοπικά διαμερίσματα Κάρυανης, Φωληάς, Μυρτοφύτου, Πλατανοτόπου,  Ελαιοχωρίου και Ν. Περάμου Δήμου Παγγαίου, επισκέφθηκα χθες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενημερώσω και να ευαισθητοποιήσω τους αρμόδιους για τις ζημιές που έχουν υποστεί για άλλη μια χρονιά οι αμπελοπαραγωγοί.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασα χρησιμοποιώντας οπτικο-ακουστικό υλικό τις ζημιές που έχουν υποστεί οι παραγωγές λόγω δευτερογενών ασθενειών λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι συγκεκριμένες ζημίες έρχονται να προστεθούν σε αυτές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί τα τρία τελευταία χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψη και τη μειωμένη ζήτηση καθώς και τις πολύ χαμηλές τιμές στις αγορές του εξωτερικού, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η συγκεκριμένη παραγωγική ομάδα έχει περιέλθει σε απόγνωση.

Είναι σαφές πλέον πως πρέπει να γίνει κάτι γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Λόγω και των γενικευμένων συνεπειών της πανδημίας, χρειάζονται βοήθεια και άμεσα. Μετέφερα τα προβλήματα τους στους ιθύνοντες του Υπουργείου και έλαβα τη διαβεβαίωση πως οι αμπελοπαραγωγοί θα στηριχθούν!

Οι προσπάθειές μου θα συνεχισθούν αμείωτες…

Τελευταία νέα