Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Επίσκεψη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για προβλήματα τηλεπικοινωνιών στη Π.Ε. Καβάλας

Βρισκόμενος σε συνεχή επαφή με τους συμπολίτες μου και τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις, επισκέφθηκα τις προηγούμενες ημέρες το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και κατέθεσα εγγράφως στον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες που έχουν εντοπιστεί στη Π.Ε. Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, ενημέρωσα λεπτομερώς και ανά περιοχή τους ιθύνοντες του Υπουργείου για ζητήματα αδυναμίας ή καθυστέρησης εγκατάστασης γραμμών ίντερνετ, καθώς και εξαιρετικά χαμηλών ταχυτήτων. Υπογράμμισα τα παράπονα που μου έχουν εκμυστηρευθεί επιχειρηματίες εγκατεστημένοι στη Βιομηχανική Περιοχή Καβάλας αλλά και στις περιοχές των Αμισιανών και Αμυγδαλεώνα Καβάλας, καθώς και την εξαιρετικά προβληματική κατάσταση που αντιμετωπίζει το ΙΝ.ΑΛ.Ε. στη Νέα Ηρακλείτσα. Επίσης, τόνισα ότι σε πολλές περιπτώσεις καθυστερεί υπερβολικά η εγκατάσταση ακόμη και απλής γραμμής ίντερνετ στους Φιλίππους, σε αρκετές περιοχές της Θάσου κ.α.

Παράλληλα, έχοντας έρθει από πριν σε επαφή με εμπειρογνώμονες πρότεινα ήδη εύκολα εφαρμόσιμες λύσεις για τα ως άνω προβλήματα και ζήτησα από τους ιθύνοντες του Υπουργείου να κάνουν ό,τι μπορούν για να υπάρξει γρήγορη και αποτελεσματική διευθέτηση των ζητημάτων αυτών.

Τέλος, ανέφερα ονομαστικά τις περιοχές της Π.Ε. Καβάλας που δεν έχουν πρόσβαση σε κανάλια τηλεόρασης και ζήτησα να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για τις «Λευκές Περιοχές».

Είναι πλέον φανερό ότι λόγω και της πανδημικής κρίσης πολλές δραστηριότητες (οικονομικές και μη) διεκπεραιώνονται μέσω ίντερνετ. Ειδικά για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες το ίντερνετ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς τους. Στο Υπουργείο υπάρχουν οι πλέον κατάλληλοι άνθρωποι για να επιλύσουν τις χρονίζουσες αδυναμίες, όπως μέχρι τώρα έχουν αποδείξει. Πιστεύω ότι θα έχουμε γρήγορα λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.