Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Συνάντηση με Υφυπουργό Υγείας για θέματα του Γ.Ν. Καβάλας

Συναντήθηκα σήμερα με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη με τον οποίο είχε μια λεπτομερή συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Μεταξύ άλλων, τόνισα για άλλη μια φορά πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί Ογκολογική Κλινική, καθώς και Αιματολογική Κλινική στο Γ.Ν. Καβάλας, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία πολλών ασθενών τόσο της Π.Ε. Καβάλας, καθώς και γύρω περιοχών. Όσον αφορά τις προσλήψεις ιατρών που έχουν ανακοινωθεί για την ενίσχυση του Γ.Ν. Καβάλας, ζήτησα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες όσο γίνεται, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Επίσης, υπογράμμισα στον Υφυπουργό την ανάγκη να λειτουργήσει η Νοσηλευτική Σχολή του Γ.Ν. Καβάλας (νυν ΔΙΕΚ) και για το Α’ Χειμερινό Εξάμηνο για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021. Παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Κοτσιόπουλου, υπεύθυνου για τις Σχολές Νοσηλευτικής του Υπουργείου Υγείας, τόνισα πως η συγκεκριμένη σχολή προσελκύει μεγάλο αριθμό σπουδαστών, ενώ οι απόφοιτοί της απορροφώνται άμεσα από τις ιδιωτικές κλινικές και γηροκομεία, και μακροπρόθεσμα από το ίδιο το Γ.Ν. Καβάλας.

Τέλος, συζητήσαμε και για τη χρειαζούμενη επάνδρωση του Πολυδύναμου Ιατρείου Οφρυνίου, ένα θέμα το οποίο προκαλεί προβλήματα ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο με την αύξηση των επισκεπτών στη περιοχή.

Ο Υπουργός άκουσε με κατανόηση τα όσα συζητήσαμε και πιστεύω θα πράξει ό,τι δυνατό για να διευκολυνθεί η κατάσταση. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ογκολογική και την Αιματολογική Κλινική, ενώ θα έχουμε εξελίξεις τις ερχόμενες ημέρες για τη λειτουργία του ΔΙΕΚ Γ.Ν. Καβάλας.

Τελευταία νέα