Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Συνομιλία με Υπουργό για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων

Είχα σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρουδή Βορίδη, στην οποία του εξέθεσα εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Π.Ε. Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισα στον Υπουργό πως οι κτηνοτρόφοι αμνοεριφίων αποτελούν μια ομάδα παραγωγών ήδη έχει πληγεί λόγω των τωρινών δύσκολων συνθηκών και των καθόλα θεμιτών κυβερνητικών μέτρων για τη πρόληψη του SARS-COV-2. Ανέφερα στον Υπουργό πως η τιμή πώλησης έχει πέσει στα 2,20 ευρώ/ζώον βάρος από 3,5 ευρώ αντίστοιχα κατά τη χειμερινή περίοδο και ζήτησε να ληφθεί υπόψη πως η συγκεκριμένη κατηγορία κτηνοτρόφων επενδύει ουσιαστικά στα έσοδα της περιόδου πριν το Πάσχα. Βρισκόμενος στο πλευρό τους, ζήτησα να αποζημιωθούν κατάλληλα και άμεσα.

Επίσης, επεσήμανα τρία ακόμα ζητήματα απασχολούν όλες τις κατηγορίες κτηνοτρόφων της Π.Ε. Καβάλας. Πρώτον, προκρίνεται να χορηγηθούν κίνητρα στους κτηνοτρόφους να διατηρούν τα θηλυκά ζώα, προκειμένου να υπάρχει αναπαραγωγή εντός των μονάδων. Δεύτερον, επιθυμούν να λάβουν εκ νέου την αποζημίωση μέσω De Minimis για το γάλα. Τρίτον, να χορηγηθεί οικονομική στήριξη στους κτηνοτρόφους που εκτρέφουν αυτόχθονες ελληνικές φυλές παραγωγικών ζώων, καθώς και βραχυκερατικής φυλής βοοειδών.

Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή όλα τα ανωτέρω ζητήματα, τα οποία παρακολουθεί στενά και θα προβεί σε κατάλληλες ενέργειες, εφόσον χρειαστεί.

Είμαι ενήμερος για το ζήτημα, είμαι στο πλευρό των κτηνοτρόφων της Π.Ε. Καβάλας, και σε συνεργασία με τον Υπουργό και το επιτελείο του, στους οποίους έχω εμπιστοσύνη, ευελπιστώ σε μια συνολική λύση των ζητημάτων που τους απασχολούν!