Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Συνάντηση Γ.Πασχαλίδη με Περιφερειάρχη ΑΜΘ – Συζητήθηκε το θέμα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου Καβαλας

Συνάντησα σήμερα τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη.

Στην ατζέντα της συνάντησης, που έγινε με πρωτοβουλία μου, ήταν τα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Παρουσίασα στον Περιφερειάρχη τις σχετικές προτάσεις που έχω καταθέσει κοινοβουλευτικά και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβα για να λυθούν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν φορείς και πολίτες.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, έκανε λόγο για εποικοδομητική συνάντηση και σημείωσε πως η Περιφέρεια ΑΜΘ συνεργάζεται και ενώνει δυνάμεις με όλους στην αντιμετώπιση των θεμάτων κάθε Περιφερειακής Ενότητας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το ζήτημα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Αφουγκραζόμενος τα σχετικά αιτήματα καθηγητών και γονέων, επεσήμανα την ανάγκη δημιουργίας νέου σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος, που θα εξυπηρετεί τους εκπαιδευτικούς σκοπούς. Υπενθύμισα πως το Μουσικό Σχολείο Καβάλας λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια και συστεγάζεται με άλλα δύο σχολεία, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το παρεχόμενο παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό, μουσικό έργο. Επίσης ανέφερα και το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται στο Μουσικό Σχολείο, το οποίο πλέον αφήνει και έμπρακτο αποτύπωμα στο καλλιτεχνικό κομμάτι της Π.Ε. Καβάλας.

«Η Περιφέρεια ΑΜΘ ανταποκρίνεται σε όλες τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες», δήλωσε ο κος Τοψίδης, αναφέροντας ότι ήδη έχει διαθέσει σχεδόν 25 εκ. ευρώ για την δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Αν. Μακεδονία και Θράκη και θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον τομέα της παιδείας. «Οι σχολικές υποδομές αποτελούν ένα κρίσιμο στοιχείο για την ποιότητα της εκπαίδευσης και την ευημερία των μαθητών μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη για τη συνάντηση και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τα θέματα της Π.Ε. Καβάλας. Έχουμε αναπτύξει μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία, και ελπίζω αυτό να αποτυπωθεί και στο ζήτημα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας.