Γιάννης Πασχαλίδης - Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δραστηριότητες

Κατάθεση σειράς προτάσεων στην οργανωτική επιτροπή του “ΕΛΛΑΔΑ 1821 -2021” για τον σχεδιασμό δράσεων στην Καβάλα και στη Θάσο

Είχα σειρά επαφών με στελέχη της οργανωτικής επιτροπής του “Ελλάδα 1821 -2021”. Η συζήτηση είχε αντικείμενο τον σχεδιασμό δράσεων στην Καβάλα αλλά και τη Θάσο που θα έχουν ως θέμα την Εθνική προσπάθεια για την ανάδειξη της Ιστορικής διαδρομής της Επανάστασης του 1821 αλλά και την συμμετοχή της περιοχής μας σε αυτήν .

Κατέθεσα μια σειρά προτάσεων, που δεν αφορούν μόνο εκδηλώσεις, αλλά και έργα που θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στον εορτασμό και στο νόημα του, δηλαδή 200 χρόνια Ελληνικού κράτους και οι προοπτικές του μέλλοντος.
 
Έκανα γνωστό στα στελέχη της επιτροπής ότι η Θάσος ειδικά, αλλά και η Καβάλα, είχαν την ξεχωριστή τους παρουσία στον Εθνικό απελευθερωτικό αγώνα του 1821 . Στην Θάσο με πρωτοπόρους τους Χατζηγιώργη Μεταξά και Καλλίνικο Σταματιάδη που με τις πράξεις τους κράτησαν ψηλά τη φλόγα και την προσμονή της Ελευθερίας στο νησί, και φυσικά με μια πλειάδα ηρώων – αγωνιστών που διακρίθηκαν στα πεδία των μαχών αλλά και στον αγώνα για την Ελευθερία.
 
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχα επαφές για το ίδιο θέμα και με εκπροσώπους φορέων όπως τον κ. Χρήστο Τζανάκο πρόεδρο του συλλόγου Φίλων Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας αλλά και τον καθηγητή και βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Χιόνη.